На Волині поліцейські припинили незаконний видобуток бурштину

На Волині поліцейські припинили незаконний видобуток бурштину

1 березня на території Куклинського лісництва Маневицького району четверо жителів Рівненської області з метою незаконного видобутку бурштину-сирцю викопала лопатами майже 2-метрову яму.

Зловмисників на місці правопорушення заскочили співробітники роти патрульної поліції особливого призначення, повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Правопорушників виявили близько 13 години поблизу села Лісове. На місце події одразу ж прибула слідчо-оперативна група Маневицького відділу поліції. Поліцейські з’ясували, що всі четверо правопорушників –  мешканці сусідньої Рівненщини. Найстаршому з них 30 років, іншим 28, 27 та 21 рік. У незаконних старателів правоохоронці вилучили лопати.

Слідчі Маневицького відділу поліції за цим фактом розслідують кримінальне провадження за ч.1 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що на території можливого незаконного видобутку бурштину співробітники поліції забезпечують охорону громадського порядку в цілодобовому режимі. У випадку необхідності, до забезпечення правопорядку будуть оперативно задіяні й додаткові сили правоохоронців.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині колишній чоловік пограбував дружину
Наступна новина Пригоди катера, втеча від урагану та грошова комедія, – що подивитися лучанам у кіно на вихідних
Останні новини
Схожі новини