На Волині поліція перевіряє роботу перевізників

На Волині поліція перевіряє роботу перевізників

З 20 квітня на Волині триває комплекс заходів під назвою «Перевізник».  Його мета - контролювати безпеку руху під час перевезення пасажирів та запобігати ДТП.

Як пише ІА «Волинські новини», статистика шокує: лише за 1 квартал 2018 року сталось 269 ДТП за участю громадського транспорту, в яких 44 особи загинуло та майже півтисячі – травмовано.

З метою профілактики волинські патрульні перевіряють дотримання водіями й перевізниками Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.

Особливу увагу приділяють технічному стану транспортних засобів та проходженню медичного огляду водіями тощо.

На жаль, порушень за останні два дні виявилось чимало.

1 травня луцькі патрульні перевірили маршрутне таксі Луцьк-Колки, водій якого вчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль. Йому винесли постанову за ч.3 ст. 121 КУпАП (керування транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов).

Водій маршруту №200 розмовляв по телефону під час руху.  За це отримав постанову за ч.2 ст. 122 КУпАП (користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку).

Водій маршруту № 24 розмовляв по мобільному телефону, не мав при собі технічного паспорта та вчасно не пройшов технічний контроль. За це отримав відповідні постанови від інспекторів.

Водій автобуса Луцьк-Берестечко їхав не за зазначеним у документах маршрутом. Патрульні оформили постанову за ч.3 ст. 133-1 КУпАП (відхилення від визначеного маршруту руху автобуса).

Водій автобуса Рожище-Дубище віз забагато пасажирів. Отримав постанову за ст. 121-2 КУпАП.

Ці та подібні порушення волинські патрульні фіксують щодня.

Поліція закликає водїів та пасажирів дотримуватися законодавства, адже навіть найменші порушення можуть спричинити негативні або навіть летальні наслідки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гурт «Без Обмежень» презентує нову платівку у Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина Волинянка у сварці «підрізала» свого односельця
Останні новини
Схожі новини