Передбачив у книзі окупацію Херсона: на Волині помер відомий журналіст-переселенець

Передбачив у книзі окупацію Херсона: на Волині помер відомий журналіст-переселенець

Перестало битися серце знаного українського журналіста Сергія Яновського, власкора газети «Голос України» в Херсоні, який останні місяці свого життя прожив у Нововолинську.

Про це повідомляє Нововолинська міськрада.

«На Волині автор написав багато матеріалів про Нововолинськ, його Героїв і волонтерів. Нововолинськ став місцем останнього спочинку Сергія Яновського», – зазначили в мерії. 

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич повідомив, що Яновський встиг побувати у деокупованому Херсоні, але повернувся до західної частини України.

"Він є автором кількох посібників з журналістики і художнього твору "Двері в нікуди", який у 2019 році опублікували у Дебют-газеті. Вже тоді журналіст і письменник був упевнений – Росія намагатиметься захопити Херсон. Події у творі розгортаються на тлі боїв за наше місто-герой. Гірке пророцтво збулося – через російську окупацію у 2022-му журналіст був змушений виїхати у Нововолинськ Волинської області, де продовжував писати про Херсонщину і випробування, що випали на долю її жителів через жорстоких рашистів», – написав він. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розшукують водія, який збив жінку і втік з місця ДТП. ФОТО
Наступна новина Мер Луцька зустрівся з прикордонницею Людмилою Кравчук, яка після полону хоче повернутися на службу
Останні новини
Схожі новини