На Волині помер засновник осередку Української Гельсінської спілки

На Волині помер засновник осередку Української Гельсінської спілки

Помер колишній депутат Ковельської міської ради, засновник осередку Української Гельсінської спілки  Володимир Осіюк.

Це сталося в ніч з 27 на 28 листопада. Про це пише Район.Ковель.

Довідково

Володимир Костянтинович був сином колишніх українських політв’язнів, народився 20 лютого 1955 року в «Мамському таборі» на 23-му кілометрі Магаданської траси – на Колимі в Росії. Восени 1975 року прийшов працювати на завод «Ковельсільмаш». Закінчив з відзнакою технікум, а пізніше – Луцький державний технічний університет. Тривалий час працював заступником начальника цеху.

У серпні 1989 року Володимир Осіюк заснував та очолив у Ковелі осередок Української Гельсінської Спілки, на чолі якої стояв багаторічний в’язень радянських таборів Левко Лук’яненко. А в лютому 1990 року Володимир Костянтинович став одним із засновників Ковельської міськрайонної організації Народного Руху України за перебудову.

Під проводом Володимира Осіюка національно-патріотичні сили Ковеля домоглися повернення релігійній громаді міста Благовіщенської церкви, приміщення якої за радянських часів використовувалося під спортивну споруду. Саме він з однодумцями організовував поїздки ковельчан на Запорізьку Січ та «живий ланцюг», завжди був перший і найактивніший учасник всіх політичних акцій в Ковелі, на Волині та в Україні

До останніх своїх днів Володимир Осіюк був станичним Ковельської міської станиці братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура, входив до складу міського комітету ВО «Свобода».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Луцьктеплі» розповіли, чому не можуть «прикрутити» тепло у квартирах
Наступна новина Докачують воду і розчищають мул: селяни на Волині рятують озеро
Останні новини
Схожі новини