На Волині попрощалися з Героєм, який місяць тому поховав загиблого на фронті батька. ФОТО

На Волині попрощалися з Героєм, який місяць тому поховав загиблого на фронті батька. ФОТО

У селі Лобачівка на Горохівщині провели в останню дорогу полеглого на війні 30-річного воїна Віталія Собчука. Герой проживав у Луцьку, але поховали  його в рідному селі,де він народився. 

Про це повідомили в Берестечівській громаді. 

В Лобачівку Віталій часто приїздив до бабусі Марії. Несолодким було життя хлопця. У дванадцять років, втративши матір, залишився напівсиротою. Коли ж йому виповнилося двадцять два – був призваний на строкову службу в 95-ту Житомирську високомобільну десантну бригаду, після проходження якої у 2017 році підписав контракт, поповнивши ряди мужніх захисників України.

Лише місяць тому Віталій приїздив додому, щоби провести в останню дорогу батька, який також поліг у бою за свободу рідного краю. Хоч як просили рідні, не смів затриматися й на днину, поспішаючи до побратимів, аби не втратити своїх позицій. І ось, рівно через місяць, Волинь сколихнула болюча звістка про те, що під час виконання бойового завдання на території Луганської області обірвалося життя Героя Віталія Собчука.

Похоронна панахида за загиблим відбулася у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька. Після того кортеж із тілом військовослужбовця направився в село Лобачівка, де його зустріли рідні, близькі, знайомі й незнайомі українці, за мирне небо над якими він віддав найцінніше –молоде життя.

У місцевому храмі Святої Трійці над домовиною Героя священнослужителі Православної церкви України молилися щиро й ревно, закликаючи кожного віддати останню шану відважному захиснику. Лунали співчуття родині загиблого воїна. Від імені жителів громади прощальне слово виголосив Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич, звернувшись до Віталія: «Ми пам’ятатимемо тебе, молитимемося за тебе. Віримо, що твій подвиг в ім’я України надихатиме ще не одне покоління!»

Похоронили Віталія Собчука на сільському кладовищі поруч із могилою матері. Світлу пам’ять вшанували виконанням Державного Гімну під звучання духового оркестру і трикратний залп салютної групи.

– Обов’язково переможемо, коли за Батьківщину боротимуться такі воїни, як Віталій! – промовив рідний дядько загиблого Трохим Пушкарський. Він же процитував слова, які нещодавно почув від Віталія «Не бійтеся, живіть спокійно! Перемога буде за нами!»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Брали проби на дослідження: у луцькому костелі працювали реставратори. ФОТО
Наступна новина На Волині авто з’їхало з дороги в річку: двоє людей загинули. ФОТО
Останні новини
Схожі новини