На Волині прихильники московського патріархату принижували і кричали «Ганьба» дружині військового

На Волині прихильники московського патріархату принижували і кричали «Ганьба» дружині військового

У селі Дарівка, що на Волині, не вщухають церковні баталії. У церкві, яка на початку листопада перейшла до ПЦУ, прихильники московського патріархату принизили дружину військового

Про це пише ВСН з посиланням на волинянку Ірину Сех.

У громаді Святителя Миколая села Дарівка Голобської громади Ковельського району не вщухають церковні баталії.

Відомо, що на початку листопада парафіяни цього храму провели збори, проголосувавши за перехуд до ПЦУ. З ним представники громади звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, який задовільнив прохання. Втім настоятель не підтримав свою паству, тож у Дарівці служитиме інший душпастир.

Проте прихильники МП не погоджуються із рішенням більшості і перешкоджають переходу парафії у ПЦУ.

"Раніше частина селян разом зі священником, про яких повідомили по телебаченню, що вони залишилися у церкві московського патріархату, обурились. Вони запевняють, що вони – УПЦ, але не МП, а крім того, оскаржують повідомлення представника Волинської єпархії ПЦУ про перехід громади", – пишуть у виданні. 

При цьому мешканка цього села Ірина Сех стверджує, що прихильники УПЦ МП принизили дружину військового, вслід кричавши їй "Ганьба". 

«На вашій совісті сльози дружини військового Вячеслава Бортніка, яку ви цинічно принизили і вслід кричали "Ганьба". Чоловік вже 4 роки захищає нашу неньку Україну!», – заявила вона. 

На ситуацію відреагував і сам військовий:

«Хто стояв за МП – ті підтримують і агресію, я це так приймаю. В нас зараз по-іншому не може бути. І звертаюсь до тих хто відкрив свій рот в сторону моєї дружини - запрошую вас і ваших мужчин до себе в окоп відстоювати своє МП». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сапери з Луцька поїхали розміновувати Донеччину
Наступна новина Показали відео ДТП на Рівненській у Луцьку
Останні новини
Схожі новини