На Волині продовжують фіксувати випадки скарлатини. У Луцьку - найвищі показники

На Волині продовжують фіксувати випадки скарлатини. У Луцьку - найвищі показники

На Волині медики продовжують реєструвати випадки захворювання на скарлатину. Найвищі показники захворюваності в Луцькому, Камінь-Каширському районах та місті Луцьку.

У 2019 році в області зареєстровано 446 випадків скарлатини, 99,6% захворілих – діти до 17 років, з них понад 50% становлять діти, котрі відвідують дитячі організовані колективи, – повідомляє пресслужба Волинського обласного лабораторного центру.

Захворюваність реєструвалась у всіх районах, проте найвищі показники в Луцькому, Камінь-Каширському районах та м. Луцьку. За 2 тижні поточного року уже зареєстровано 2 випадки скарлатини у м. Луцьку.

Для даного захворювання характерна осінньо-зимова сезонність. Джерелом інфекції є хвора людина або носій стрептококів. Скарлатиною можна заразитися повітряно-крапельним шляхом, а також через іграшки та побутові предмети.

Довідка: Скарлатина — це одна із поширених дитячих некерованих інфекцій. Збудником є ß-гемолітичним стрептококом групи А, який викликає симптоми загальної інтоксикації (підвищення температури тіла, головний біль, загальна слабкість), ангіну та характерний висип на шкірі. Лікування хвороби обов’язково включає курс антибіотиків, оскільки даний стрептокок може уражати нирки, суглоби, мигдалики. Пацієнти з тяжкими формами скарлатини, з ускладненнями та за епідемічними показами рекомендована госпіталізація.

Профілактика: щеплення від скарлатини немає, проте перехворівши одного разу, людина стає практично невразливою перед інфекцією – формується пожиттєвий імунітет. Провітрюйте приміщення, гуляйте на свіжому повітрі та регулярно мийте руки.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому на Волині така тепла зима? Коли прийдуть морози? Чи буде ще сніг?
Наступна новина Яким буде новий проєкт «Інвестора»? Читай і голосуй
Останні новини
Схожі новини