На Волині просять відновити курсування потяга «Здолбунів – Ковель – Хелм»

На Волині просять відновити курсування потяга «Здолбунів – Ковель – Хелм»

Депутати Волинської обласної ради працюють над тим, аби відновити курсування пасажирського потяга «Здолбунів – Ковель – Хелм».

Про це повідомив голова Волиньради Григорій Недопад у фейсбуці.

«Ця важлива ініціатива полегшила б для багатьох людей доїзд до Польщі та забезпечила б ще один шлях для поглиблення взаємин та співпраці із нашими найближчими сусідами», – зауважив він.

Голова облрадли пригадав, що свого часу цей потяг «Укрзалізниця» скасувала через щоденне оподаткування дизпалива на значні суми, від чого залізничники зазнавали великих фінансових втрат.

«Для відновлення руху поїзду необхідно врегулювати питання оподаткування залишків дизпалива у баках. Над цим питанням працював і мер міста Хелм, адже польська сторона теж зацікавлення у курсуванні поїзда», – зазначив Недопад.

Він додав, що підтримує ініціативу зі створення сполучення Ковеля вузькоколійною дорогою із країнами ЄС. 

«Адже маємо вузькоколійку, яка проходить до ДЕПО і може надати можливість для функціонування повноцінного сполучення не тільки з Хелмом, але і з Варшавою та іншими польськими та європейськими містами», – йдеться у дописі.

За словами Григорія Недопада, нещодавно на сесії обласної ради депутати підтримали звернення до міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, міністра інфраструктури України Владислава Криклія, голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака, Генерального консула України в Любліні Василя Павлюка щодо відновлення руху пасажирського поїзда сполученням «Здолбунів-Ковель-Хелм».

«За підтримки відповідальних осіб будемо працювати для забезпечення вдалого результату», – запевнив голова Волиньради. 

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призначили нового керівника ДФС на Волині. Що про нього відомо
Наступна новина На Волині жінка народила дитину в автомобілі. Їй допомогли поліцейські
Останні новини
Схожі новини