Просувала наративи кремля: на Волині СБУ викрила у своїх лавах прихильницю «руского міра»

Просувала наративи кремля: на Волині СБУ викрила у своїх лавах прихильницю «руского міра»

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Державним бюро розслідувань викрило на антиукраїнській діяльності майора СБУ на Волині. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ в області.

Вона виправдовувала повномасштабне вторгнення та воєнні злочини російських окупантів.

Також співробітниця намагалась представити збройну агресію рф проти України як «внутрішній громадянський конфлікт» і називала «інсценуваннями» масові вбивства і катування людей у Бучі.

Як повідомляє ДБР, майор СБУ повторювала наративи, які розповсюджує російська пропаганда про війну в Україні, стверджувала, що Україна не зможе існувати без рф та білорусі, що не тільки Крим, а інші частини України належать рф. Також вона переконувала рідних та близьких, що «це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів»

Крім того, вона негативно реагувала на звільнення українських територій, у тому числі о. Зміїний.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку горів будинок: є загибла
Наступна новина Відоме ім'я волинського депутата, який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон
Останні новини
Схожі новини