На Волині сім'я отруїлася газом

На Волині сім'я отруїлася газом

У Волинській області сім'я отруїлася через витік газу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВОЦЕМД.

Приїхавши на місце події о 17.50 лікарська бригада ЕМД виявила, що у будинку, де проживала багатодітна сім’я стався витік природного газу. На момент приїзду медиків одна дитина втратила свідомість, ще одна дитина і мама скаржилися на погане самопочуття, нудоту, головокружіння.

Негайно родину вивели з приміщення на вулицю. Було організовано провітрювання житлового приміщення. Кількох хвилин перебування на свіжому повітрі, було достатньо, аби потерпілі одразу ж відчули полегшення.

Проте, двох дітей та їх маму бригада ЕМД, все-таки транспортувала до лікувального закладу. Під час транспортування, потерпілих було забезпечено подачею кисню. Дітей в задовільному стані було госпіталізовано в медичний заклад для подальшого медичного спостереження.

Як виявилось у будинку була несправна побутова газова плита: полум’я згасло, а газ продовжував надходити, та ні дорослі ні діти нічого не відчули. Лікар ЕМД виявила несправність і одразу повідомила газову службу.

В даному випадку вчасний приїзд медиків врятував життя всієї родини, адже симптоми отруєння природнім газом малопомітні. Природній газ – метан - газ без кольору і запаху. Діє метан як сильний наркотик, вражає ЦНС, пригнічує дихальну функцію, викликаючи кисневе голодування. У потерпілого з’являються запаморочення, слабкість, сльозотеча, відчуття різей в очах, розвивається сонливість, виникає серцевий біль. Якщо потерпілому не надати вчасно допомогу, настає смерть.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина РЦ «Промінь»: у луцькому Multiplex покажуть «Зоряні війни. Останні джедаї» мовою оригіналу
Наступна новина Айтішники, бухгалтери та інженери грають в оркестрі на одній сцені з професіоналами. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини