На Волині судитимуть фальшивомонетників

На Волині судитимуть фальшивомонетників

Прокуратурою Волинської області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, які займались зберіганням та збутом на території Волинської області підробленої національної валюти України у вигляді банкнот номіналом по 500 гривень.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року зловмисників було затримано правоохоронцями після чергового збуту частини підроблених коштів на АЗС у Камінь-Каширському. В ході проведення досудового розслідування встановлено, що вказана група осіб також неодноразово розраховувалась підробленими банкнотами на автомобільних заправних станціях у Ковельському, Луцькому, Локачинському та Рожищенському районах. 

Зловмисників обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 199 КК України. Крім того, двоє із вказаних осіб обвинувачуються також у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190 КК України.

Злочинними діями потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму понад 11 тисяч гривень.

Усім обвинуваченим обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Ухвалою апеляційного суду Волинської області кримінальне провадження щодо вказаних осіб передано на розгляд з Камінь-Каширського районного суду до Луцького міськрайонного суду.

Фальшивомонетникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українська нерухомість буде дорожчати
Наступна новина Курс валют на 12 лютого: долар та євро продовжують втрачати у ціні
Останні новини
Схожі новини