Українська нерухомість буде дорожчати

Українська нерухомість буде дорожчати

Ціни на житло в порівнянні з минулим роком на вторинному ринку виросли приблизно на 10%. Цього року темпи зростання цін можуть прискоритися.

Про це розповів експерт в сфері нерухомості Максим Бабуряк, передає Znaj.ua.

"Економіка трохи стабілізується, як ми знаємо, вартість нерухомості дуже пов'язана з цим. У минулому році в другому півріччі було незначне зниження попиту, але при цьому ціни підросли. В цьому році, якщо буде нормально розвиватися економіка, то квартири можуть продаватися за ціною на 15% вище", - прогнозує експерт.

За підрахунками Державної служби статистики, однокімнатні квартири на вторинному ринку за минулий рік подорожчали майже на 10%, а двокімнатні - майже на 5%. На первинному ринку зростання цін склало 5% і для однокімнатних, і для двокімнатних квартир.

Мінімальну ціну щомісяця підраховує Мінрегіонбуд. На даний момент вона становить понад 12,5 тис. За кв. м. При цьому середня мінімальна ціна на ринку первинного житла столиці - 14,5 тис. за кв. м. Справа в тому, що в розраховану міністерством ціну не включені внески до місцевого бюджету, зарплати персоналу, підготовчі роботи, витрати на рекламу і т. д.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині померла породілля, якій здавали кров
Наступна новина На Волині судитимуть фальшивомонетників
Останні новини
Схожі новини