На Волині судитмуть шахраїв, які видурювали кошти за повернення полонених на Батьківщину

На Волині судитмуть шахраїв, які видурювали кошти за повернення полонених на Батьківщину

На Волині судитимуть трьох громадян за вчинення в складі організованої групи шахрайств у великих розмірах та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України).

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури. 

За даними  слідства, двоє засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії №42, разом зі спільником з волі налагодили злочинну схему видурювання коштів у громадян, родичі яких – військовослужбовці ЗСУ – перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Ошуканці, які з соцмереж дізнавалися про безвісно зниклих та полонених, називалися військовослужбовцями збройних сил рф чи пвк «вагнер» і обіцяли за грошову винагороду повернути їх на Батьківщину. Іноді, для правдоподібності, навіть дозволяли родичам хвильку порозмовляти із «сином», який перебуває у полоні.

У ході обшуків, проведених 07 квітня 2023 року, у фігурантів провадження було вилучено 7000 доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорнові записи.

На усе вилучене накладено арешт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сім років за ґратами проведе волинянин, який вбив тестя
Наступна новина На Волині через піч загорівся будинок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні