На Волині терміново ремонтують дамби, які пошкодили бобри

На Волині терміново ремонтують дамби, які пошкодили бобри

В результаті випадання значної кількості опадів протягом жовтня-грудня 2017 року відбулось різке підняття рівнів ґрунтових вод на осушувальних системах, а річки Стохід і Прип’ять вийшли на заплаву.

На території Любешівського району сформувався зимовий паводок, інформує Волинське обласне управління водних ресурсів.

Внаслідок життєдіяльності бобрів були пошкоджені дамби, які забезпечують захист населених пунктів та сільськогосподарських угідь на меліорованих землях. У зв’язку з підняттям рівнів води у річках, меліорованих каналах виникають загрози прориву дамб через перетоки води по бобрових норах.

З метою забезпечення безаварійного пропуску повені Любешівське УВГ проводить аварійний ремонт дамб, шлюзів-регуляторів на осушувальних системах району. На даний час працюють аварійні бригади на таких системах: Підкормільська, Захист с.Хоцунь, Стохідська, Заріцька, Цирська та Бихівська.

На ліквідацію виявлених пошкоджень управлінням використано 260 мішків та 50 л ПММ аварійного запасу матеріалів. Постійно проводяться обстеження водогосподарських об’єктів з метою недопущення впливу шкідливої дії води на життєдіяльність населення району.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже мільярд гривень заплатили волиняни за житлово-комунальні послуги у 2017 році. ВІДЕО
Наступна новина Український комплекс «Грім-2» перевершив російські «Іскандери», – генерал
Останні новини
Схожі новини