На Волині тривають перевірки місць з масовим перебуванням людей

На Волині тривають перевірки місць з масовим перебуванням людей

У Волинській області контролюючі органи продовжують проводити перевірки місць з масовим перебуванням людей.

За результатами перевірок керівникам установ і закладів співробітники ДСНС вручають приписи з термінами для усунення виявлених порушень правил пожежної безпеки, повідомляє прес-слжуба ДСНС у Волинській області.

23 квітня співробітники ДСНС здійснили перевірки стану пожежної та техногенної безпеки на 32 об’єктах з масовим перебуванням людей на території Волинської області, за порушення правил пожежної безпеки 21 керівник та посадова особа притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Зокрема фахівці ДСНС вивчили протипожежний стан загальноосвітніх навчальних закладів сіл Текля, Журавлине, Сукачі, Кримне, Мильці Старовижівського району, села Млинище, Лежниця Іваничівського району, села Теропин Турійського району, села Стеблі, Велицьк, Кухарі, Мельниця, Підріжжя та Кашівка Ковельського району, а такожу загальноосвітній школі № 1 імені Андрія Снітка у селищі Маневичі.

Типовим недопрацюванням у протипожежному забезпеченні більшості цих закладів є відсутність системи пожежної сигналізації, недостатнє забезпечення первинних засобів пожежогасіння або ж їх несвоєчасне обслуговування. Крім того, дерев’яні конструкції горищ у будівлях шкіл потребують вогнезахисної обробки.

Такі ж недоліки зафіксовані й у дошкільних закладах – у селі Журавлине Старовижівського району, у селі Прип’ять Шацького району, в дитячому дошкільному закладі № 2 селища Любешів, ДНЗ селища Колки та села Колодяжне Ковельського району.

Цього дня фахівці ДСНС вивчали також протипожежний стан лікувальних закладів. Зокрема у Волинській обласній психіатричній лікарні №2, розташованій у селищі Олика Ківерцівського району, не проведено обробку дерев’яних конструкцій горищ засобами вогнезахисту та не обладнано автоматичної пожежної сигналізації. У районній лікарні та обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих, що розташовані у селищі Колки – такі ж протипожежні порушення.

З усіма працівниками закладів та обслуговуючим персоналом рятувальники провели інструктажі з порядку дій на випадок пожеж чи кризових ситуацій, а також інструктували на практиці щодо порядку використання вогнегасників.

Фото ілюстративне

Джерело: Українська Асоціація Ринку Безпеки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька у лісі невідомі прив'язали до дерева вагітну вівчарку. ФОТО
Наступна новина У Луцьку двоє нетверезих співали пісні, а потім влаштували бійку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини