На Волині туберкульоз лікуватимуть по-новому. ВІДЕО

На Волині туберкульоз лікуватимуть по-новому. ВІДЕО
https://www.5.ua

На Волині на  медичному обліку  перебуває 740 людей,  інфікованих паличкою Коха. І навіть таку  кількість лікарі вважають епідемією. Хоча щороку хворих на туберкульоз стає менше.

Про це – у сюжеті 12 каналу.

«Туберкульоз – це інфекційне захворювання, на яке може захворіти кожен. Але не потрібно так уже боятися тих хворих. Хоча є епідемія, але не така вже величезна кількість, якщо взяти в межах області», – розповіва гендиректор обласного територіального протитуберкульозного об’єднання Іван Нискогуз.

Нині хворобу виявляють здебільшого на ранніх стадіях.

«У 60-х роках було доведено, що хворий при правильно розпочатому лікування за кілька днів стає незаразним», – каже гендиректор.

Раніше лікування в лікувальній установі тривало щонайменше півроку. Нині ситуація змінилася. За новою пілотною методикою хворий у стаціонарному відділенні перебуватиме в середньому 10 діб.

«Лікарняне ліжко дуже дороге. Хворий відірваний від сім’ї, і на нього потрібні великі кошти. І  тому, я думаю, майбутнє за таким лікуванням. Знебацилити хворого можна дуже швидко, і потреби у перебуванні хворого на лікарняному ліжку більш як 6-10 днів немає», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

Окрім медпрепаратів, хворих забезпечують і продуктовими наборами, також надають соціальний супровід. Дбають про це волонтери Товариства Червоного Хреста.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школі на Волині не задають домашніх завдань. ФОТО
Наступна новина В Україні можуть перейменувати дві області
Останні новини
Схожі новини