На Волині у ДТП загинув легендарний капітан ЗСУ, кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

На Волині у ДТП загинув легендарний капітан ЗСУ, кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

Поблизу села Хорохорин Луцького району 29 вересняв аварії загинув 36-річний військовослужбовець ЗСУ, капітан, повний кавалер ордена "За мужність" Павло Чайка.

Про це пише Суспільне

Посадовець розповів, що Павло Чайка родом із волинського міста Рожище, почесний громадянин міста. Разом із дружиною проживав у Києві.

З військовим прощатимуться у рідному місті 2 жовтня:

12:00 — прощання біля батьківського дому в Рожищі;

12:10 — громадська панахида та чин поховання.

У військовослужбовця залишилися батьки, дружина та рідна сестра.

Що відомо про Павла Чайку

Як сказано на офіційному сайті Десантно-штурмових військ Збройних сил України, Павло Чайка на псевдо "Сігл" був нагороджений орденом "За мужність" тричі.

Орденом "За мужність" III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Павла нагородили 8 липня 2014. Орденом "За мужність" II ступеня — 4 грудня 2014.

Орденом "За мужність" I ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був відзначений 26 лютого 2015.

7 травня 2016 року військовослужбовець отримав орден "Народний герой України" в місті Києві. Також його відзначили нагрудним знаком "За взірцевість у військовій службі" III ступеня.

У 2015 році Міноборони України розповідало історію українського захисника. У 2007 році Павло Чайка потрапив в армію, де відслужив строкову службу десантником в Миколаєві. Потім відслужив на контракті. Далі попрацював два роки в "Беркуті", і знову повернувся на контракт. Війна для десантника почалася ще біля окупованого Криму – бійці стояли в кілометрі від Армянська.

Оборонець Донецького аеропорту, учасник боїв на Дебальцівському плацдармі. У складі 79-ї ОДШБр, де був командиром взводу, пройшов найпекельніші бої: Слов’янськ, Зеленопілля, Мар’їнка, відбув дві ротації в Донецькому аеропорті, брав участь у боях за Дебальцеве. Двічі отримав поранення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У гімназії на Волині під час благодійної ярмарки збирали кошти на ЗСУ. ФОТО
Наступна новина Без ТЦК до війська: уряд дозволив частинам напряму мобілізувати добровольців
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні