На Волині у немовляти виявили небезпечну хворобу

На Волині у немовляти виявили небезпечну хворобу

У Володимирській громаді у немовляти виявили небезпечну інфекційну хворобу лістеріоз.

Про випадок, зафіксований у громаді, доповіла завідувачка відділення епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами Володимирського районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Світлана Мисинчук.

У родині, що проживає у приватному секторі, захворіло немовля, хворобу підтверджено лабораторно, дитина проходить курс лікування.

Вирішено провести дослідження харчових продуктів, ґрунту, вмісту вигрібної ями на території домогосподарства на предмет виявлення бактерії, а також обстежити контактних осіб, які уже дали згоду на проведення аналізів.

Оскільки розповсюдниками хвороби є тварини, передусім гризуни, буде проведено дератизацію у закладах освіти, а також у багатоквартирних житлових будинках.

Мешканців громади застерігають від придбання на стихійних ринках овочів та фруктів, а особливо – молочної та кисломолочної продукції, яка може бути зараженою. Перед вживанням усе слід добре мити та піддавати термічній обробці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув Герой Володимир Гірикович з Шацька
Наступна новина «Якось доводилося зашивати серце після осколкового поранення», – хірург 14 ОМБР Сергій Литвин
Останні новини
Схожі новини