На Волині урочисто відкрили РАЦС нового формату. ФОТО

На Волині урочисто відкрили РАЦС нового формату. ФОТО
http://bug.org.ua

 

У Нововолинську офіційно відкрили оновлений міський відділ ДРАЦСу  – центр з надання послуг OpenSpace.

На урочисту презентацію 24 жовтня приїхало чимало гостей, з червоною доріжкою і стрічкою та святковою програмою представили новий формат надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану, пише БУГ.

Відкривали «Open Space» («Відкритий простір», – ред.) у Нововолинську начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська, заступник директора департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Вероніка Бельгуза, начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області Антон Кустик, начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко та представники міської влади.

Подібний центр став 20-м в Україні. «Open Space» – це пілотний проект Міністерства юстиції. Новий формат дає можливість громадянам отримати сервіс європейського зразка без черг, зайвої  витрати часу та необхідності кілька разів відвідувати установу.

«Open Space у Нововолинську став 20-м в Україні та 4-м, який відкривають не в обласному центрі. Сучасна модель надання якісних послуг дозволяє отримати їх без черги, дає можливість здійснити оплату в банкоматі на місці та отримати кваліфіковану допомогу. В прозорому офісі – відсутня корупція. Вдячна Міністерству юстиції та міському голові, ми маємо спільний результат для громади», – зазначила Дубиківська.

Міський голова Віктор Сапожніков розповів, що йому дуже приємно, що в Нововолинську така подія: «На Волині відкривається центр, і не в Луцьку, а в Нововолиньську. Щиро дякую всім, хто причетний до цієї справи. Ми маємо результат. Це буде слугувати громаді».

На реалізацію проекту із держбюджету виділено майже півмільйона гривень для ремонту в холі приміщення. Близько 200 тисяч гривень передбачили для цієї цілі у міському бюджеті – замінили вікна, зробили косметичний ремонт фасаду.

Начальник головного територіального управління юстиції у Волинській області розповів, що до відкриття Open Space у Нововолинську причетні багато людей. Місце вибрано не випадково, бо тут є простір.

«Керівництво зробило душевно і гарно. Завдяки міському голові та міській раді, яка багато вклала і допомогла, вийшов грандіозний центр», – зазначив Кустик.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Києві був розчулений відкриттям, адже, за його словами, в нього свого часу зародилася ідея створення подібних центрів.

«На Волині відкриваємо класний заклад нового формату. Ідея прийшла мені після того, як я реєстрував 6 років тому народження сина. Подумав, що треба відійти від задушливих кабінетів, має бути електронна черга, все має бути якісно та швидко. Тому відтепер тут можна отримати документ за 10-15 хвилин», – зауважив Куценко.

В OpenSpace вирішуватимуться питання реєстрації народження та смертності громадян, зміни імені, укладення та розірвання шлюбу, проставлення апостилю. Також можна подати заяву про видачу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян чи копій документів.

В оновленому РАЦСі – просторе приміщення, зі зручними місцями для очікування, є дитячий куточок.

Функціонує електронна черга. На місці можна буде оплатити послуги.

Будь-яка послуга, яка надається в OpenSpace, триватиме від 3 до 30 хвилин.

«Працювати відкрито та якісно, працювати для людей – головне завдання», – зазначила начальник Нововолинського РАЦСу Людмила Савік.

На урочистому відкритті гостей потішили виступом місцевого дитячого танцювального колективу “Флекс”, а весь захід проходив під музичний супровід.

Громадяни, які не бажають витрачати час на відвідування органи ДРАЦСу, можуть отримати більшість послуг в режимі онлайн. Для цього достатньо зайти на сайт Міністерства юстиції «Он-лайн будинок юстиції» за адресою https://online.minjust.gov.ua і замовити потрібну послугу.

На завершення презентації оновленого РАЦСу в Нововолинську для подружньої пари, які прожили разом 30 років, провели обряд «Ювілейне весілля» в честь перлинної річниці шлюбу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двох письменників з Волині нагородили медаллю з Казахстану
Наступна новина «Радість дітям і батькам!» – депутат Михайло Імберовський тішиться новим дитсадком у Кримному. ФОТО
Останні новини
Схожі новини