На Волині відбувся чемпіонат з лижного туризму серед юнаків. ФОТО

На Волині відбувся чемпіонат з лижного туризму серед юнаків. ФОТО

На базі «табору Сонячний» що у с. Гаразджа Луцького району 20-21 січня 2018 року відбувся вже сьомий відкритий Чемпіонат області серед юнаків з лижного туризму, організований обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

У змаганнях взяли участь кращі спортсмени області з лижного туризму – представники Луцького, Ківерцівського, Любомльського районів та міста Ковеля.

Два дні туристи-лижники змагались в особистому та командному заліках на різних дистанціях. У перший день спортсмени долали довгу дистанцію «Лижного маршруту», для подолання якого спортсменам потрібно було пройти понад 3 км лісовим масивом с.Гаразджа, орієнтуючись по карті, а також продемонструвати свої вміння і навички у доланні різних лижних та технічих етапів.

В особистому заліку серед дівчат найкращу майстерність показала Софія Варинюк з Луцького району, а серед хлопців - Дмитро Попович з Ківерцівського району.

Другого дня учасники змагались на командній «Смузі перешкод», яка включала в себе різноманітні підйоми, спуски, траверси. Як зазначили учасники дистанція не була важкою, проте вимагала певної технічної майстерності та злагодженості роботи в команді.

Перше та третє місця на цій дистанції здобули спортсмени Боратинської ОТГ (Луцький район), а другими фінішували вихованці станції юних туристів Ківерцівського району.

Як зазначив директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін: «Волинь є однією з небагатьох областей України, яка проводить змагання з лижного туризму. Ми маємо хороші традиції у розвитку даного виду спорту, завдяки чому наші спортсмени одні з найкращих на всеукраїнському рівні як серед дітей, так і серед дорослих».

За підсумком змагань двох днів переможний кубок 7-го Чемпіонату Волині з лижного туризму дістався юним туристам Боратинської ОТГ Луцького району, які і будуть захищати честь області на Чемпіонаті України у лютому на Закарпатті. ІІ місце вибороли спортсмени Ківерцівського району і замкнули трійку лідерів теж команда з Боратинської ОТГ. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком Volkswagen влетів у трактор
Наступна новина У Бердянську чоловік підірвався на гранаті під час затримання поліцейськими. ФОТО 18+
Останні новини
Схожі новини