На Волині відкрили ЦНАП, який обслуговуватиме 18 населених пунктів

На Волині відкрили ЦНАП, який обслуговуватиме 18 населених пунктів

У Вишнівській ОТГ Любомльського району розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг та два віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Відкрили заклад 18 листопада, повідомляє Волинський центр розвитку місцевого самоврядування.

Перший ЦНАП, створений за підтримки Програми у Волинській області, надаватиме мешканцям 18 населених пунктів громади 114 адміністративних послуг найнеобхідніших для ОТГ, включно з реєстрацією актів цивільного стану, місця проживання, земельними питаннями, послугами соціального захисту тощо.

Читати також: На Волині куплять 9 шкільних автобусів. Яким громадам пощастило

ЦНАП розміщується на першому поверсі новозбудованої адміністративної будівлі, для створення якої Вишнівська громада виділила понад 9 млн грн з місцевого бюджету.

Новий ЦНАП є доступним для людей з інвалідністю. Тут також облаштований дитячий куточок.

Дизайн-проект для нового приміщення Центру розробили експерти Програми «U-LEAD з Європою». Програма також облаштувала меблями та технікою шість робочих місць у Центрі. 

«Якісні та комфортні послуги доступні для всіх – це великий крок на шляху до сервісної держави і належного урядування, і ми дуже раді, що спільно з Вишнівською громадою зробили цей крок, і тепер мешканці отримуватимуть сучасні послуги у новому ЦНАП та на віддалених робочих місцях. Перший у Волинській області ЦНАП, створений за підтримки Програми, це велика відповідальність, адже всі сусідні ОТГ будуть звертатися за порадою та досвідом. І ми впевнені, Вишнівська ОТГ впорається з цією задачею на відмінно і стане прикладом для наслідування», – зазначив регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук.

У рамках Програми громада також стала учасником апробації рекомендацій ґендерного посібника «U-LEAD з Європою», під час якої експерти спільно зі співробітниками ЦНАП обрали найбільш корисні та цікаві рекомендації для їхнього ЦНАП та випробували їх на практиці.

Також всі співробітники Центру  пройшли навчання за 5-модульною системою щодо особливостей надання певних груп адміністративних послуг, роботи з клієнтами, ділової етики та інших важливих тем, з якими щодня стикається персонал належного ЦНАП. 

Голова Вишнівської ОТГ Віктор Сущик висловив подяку міжнародним партнерам та заявив: «Наша громада отримала чудову можливість створити новий сучасний ЦНАП, в якому кожен зможе отримати якісні послуги в комфортних умовах. Завдяки новому Центру та двом віддаленим робочим місцям, послуги стануть доступнішими та ближчими до мешканців. Це результат спільних зусиль нашої громади та експертів Програми «U-LEAD з Європою». Попереду у нас ще багато роботи, нових проектів і якісних змін для благополуччя всієї Вишнівської ОТГ».

Підтримка Програми продовжується і найближчим часом ЦНАП  отримає доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою».

Усі працівники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

До кінця року у Волинській області запрацюють ще сім Центрів надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Довідково
«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У яких луцьких маршрутках з'являться валідатори
Наступна новина «О май ґад!». Один день із життя приватної школи в Луцьку
Останні новини
Схожі новини