На Волині виходжують маля вагою менше кілограма

На Волині виходжують маля вагою менше кілограма
Джерело фото: Фейсбук (фото ілюстративне)

17 листопада міжнародна спільнота відзначає День передчасно народжених дітей.

Станом на цей час у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні знаходиться 26 передчасно народжені дитини, йдеться на Фейсбук-сторінці медзакладу.

З них 7 малюків, які потребують інтенсивного лікування - у відділенні анестезіології для новонароджених та недоношених дітей. 6 з них отримують штучну вентиляцію легень, один малюк прооперований з приводу важкої патології головного мозку.

Найменший пацієнт відділення має масу тіла 960 г.

Передчасно народжені діти потребують особливих підходів виходжування, лікування, інтенсивних втручань, оскільки вони не є зменшеною копією дитини, народженої вчасно. Незрілість всіх органів та систем часто не може забезпечити життєві функції без особливих заходів інтенсивного втручання, а в подальшому - складних методик реабілітації.

В центрі щороку виходжується 400-450 малюків, що з’явились в пологових стаціонарах області на світ раніше очікуваного терміну; з них до 100 дітей мають масу тіла менше 1500 грам, а пацієнтів з екстремальною масою при народженні, яка не перевищує 1000 грам – до 20,


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку призупинять рух транспорту
Наступна новина У школі на Волині не працює їдальня - шукають кухаря
Останні новини
Схожі новини