На Волині викрили банду, яка «вибивала» неіснуючі борги з місцевих жителів

На Волині викрили банду, яка «вибивала» неіснуючі борги з місцевих жителів

Служба безпеки України блокувала у Волинській області діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на насильницькому вимаганні великих сум грошей з місцевих жителів.

За попередніми даними слідства, групу організували троє засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До банди вони залучили чотирьох представників кримінальних кіл регіону, – інформує пресслужба СБУ.

Встановлено, що зловмисники «вибивали» неіснуючі борги з громадян, у тому числі з підприємців. Для цього фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а також застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували їм фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів вимагання учасниками угруповання грошей з потерпілих.

Правоохоронці затримала двох активних членів групи під час отримання чергової суми «данини».

У ході обшуків у місцях позбавлення волі та за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили мобільні телефони, чорнові записи із доказами протиправної діяльності та гроші, отримані злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, готується повідомлення про підозру організаторам та учасникам угруповання.

Також перевіряється причетність зловмисників до вчинення інших тяжких злочинів.

Заходи із документування та затримання зловмисників проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку 13 прикордонників отримали квартири
Наступна новина Чи можна робити ремонт квартири взимку в новобудові: поради фахівців
Останні новини
Схожі новини