На Волині викрили на хабарі військового та співробітників ТЦК

На Волині викрили на хабарі військового та співробітників ТЦК

На Волині поліція викрила групу осіб, які брали гроші за непритягнення ухилянтів до відповідальності та зняття їх з розшуку. Серед фігурантів – заступник командира взводу однієї з військових частин та службові особи обласного й міського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління Львівської поліції, зловмисники з метою власного збагачення в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану організували корупційну схему вимагання від чоловіків призовного віку грошей. Фігуранти, користуючись службовим становищем, обіцяли допомогти зняти з розшуку військовозобовʼязаних, які після отримання повісток не зʼявилися до ТЦК та СП – це давало змогу останнім ухилитися від призову на військову службу до ЗСУ та уникнути відповідальності.

15 травня поліцейські у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали організатора схеми та двох його спільників під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів. Загалом правоохоронці задокументовали отримання учасниками групи 6000 доларів хабара.

Під час проведеня обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів вилучили гроші, мобільні телефони, флеш-накопичувачі інформації, службову документацію ТЦК та СП, а також «чорнові» записи.

Працівнику воєнної частини та двом співробітникам територіальних центрів комплектування, залежно від їхньої рольової участі у злочинній діяльності, повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Наразі вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Заходи з викриття проводили спільно з працівниками контррозвідки СБУ за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув уродженець Ківерець Назар Хмілевський
Наступна новина «На щиті» повертаються полеглі на війні Герої з Волині
Останні новини
Схожі новини