На Волині вирішують проблему працевлаштування бійців ООС. ВІДЕО

На Волині вирішують проблему  працевлаштування бійців ООС. ВІДЕО

Під час засіданні координаційного комітету сприяння зайнятості на Волині  визначили плани роботи у напрямках легалізації зайнятості волинян, офіційного працевлаштування учасників ООС  та студентів з гідною зарплатою.

Так звана зарплата в конвертах та жодних соціальних гарантій – за таким принципом зазвичай звикли працевлаштовувати фахівців хитро-мудрі підприємства аби мінімізувати податки. З цим активно борються в регіональному управлінні держпраці і мають непогані успіхи, – йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Як зазначив заступник начальника Управління Держпраці у Волинській області Юрій Бондарчук, було винесено 22 постанови про накладення штрафу відповідно до статті закону про працю на загальну суму більш як  5 мільйонів гривень. Сплачено 202 штрафи.

Як зазначають в сюжеті, неофіційна робота в минулому, безсумнівно неабияк впливає і на подальші наміри працевлаштуватись офіційно в майбутньому. А надто, якщо людина за допомогою звертається до центру зайнятості.

«Коли так трапляється, що люди звільняються з роботи і приходять до нас на облік то претендують на мінімальну допомогу по безробіттю яка сьогодні становить 544 грн всього на всього, тобто відображається потім вже в наслідках», – підкреслив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Ще одна актуальна тема –  рівень здобування учнями та студентами освіти, яка насправді затребувана на підприємствах з сучасним виробництвом, і де потрібні фахівці, що впораються саме з сучасним обладнанням. Для цього в області відкривають спеціальні навчально-практичні центри професійної освіти.

Чи не найбільше уваги під час засідання комітету, учасники приділили  професійній адаптації учасників ООС. Адже, час фізичної та душевної реабілітації рано чи пізно завершується і бійці хочуть влаштуватись на роботу. 

«Ми розуміємо що в першу чергу цим людям потрібно підставити плече, потрібно допомогти учасникам ООС адаптуватися в мирному середовищі і знайти роботу і внутрішньо переміщеним особам так само допомогти закріпитися, знайти себе тут на території яка їм зовсім чужа», – розповів Роман Романюк.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині лісівники подарували громаді дві зупинки. ФОТО
Наступна новина Водій злетів в кювет: волинян попереджають про небезпеку на дорогах. ФОТО
Останні новини
Схожі новини