На Волині виші повідомляють ТЦК та СП про відрахування студентів

На Волині виші повідомляють ТЦК та СП про відрахування студентів

 

Повідомлення про зміну облікових даних, а зокрема про відрахування з вищих навчальних закладів, не є нововведенням та стосується не лише Волинської області, а в цілому усієї України. Більше того, це стосується будь-якого підприємства, організації, які здійснюють прийом громадян на роботу чи звільнення. Приватне чи державне підприємство – не важливо. 

Про це повідомив начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Волинського ОТЦК та СП Сергій Ососкало під час брифінгу у Волинській ОВА.

Зокрема, це затверджено порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів постановою Кабінету Міністрів України №1487.

Як відомо, люди, які навчаються у закладах освіти, відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізацію», користуються відстрочкою. Відрахована з навчального закладу людина автоматично втрачає право користуватися відстрочкою від призову на військову службу від час мобілізації.

«Навчальні заклади повинні повідомляти територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, про студентів, які відраховані з навчання, відповідно до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України №1487», - зазначив Сергій Ососкало.

Загалом на Волині у закладах фахової вищої та перед вищої освіти серед загальної кількості студентів навчається приблизно лише 3 % чоловіків, старших 25-ти років.

Як відзначив заступник начальника управління освіти й науки облдержадміністрації Олександр Ткачук, вступ до закладів освіти регулюється умовами, затвердженими Міністерством освіти й науки України. Так, є відповідний перелік документів, які додаються до заяви абітурієнта. Туди входять й облікові документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зарахування проводиться на основі конкурсів та національного тестування. Звичайно, проходять найкращі результати. Ніяких інших преференцій у нас немає. Відмовити абітурієнтам прийняти заяву, коли є всі облікові документи, які додаються до заяви на вступ, ніхто не має права. Обмежень за віком також немає.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без батька залишилось двоє синів: на Волині попрощалися з воїном Олександром Датчуком. ФОТО
Наступна новина Волинян запрошують долучатися до Рекрутингової програми Drone Force
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні