На Волині виявили новий різновид ковіду

На Волині виявили новий різновид ковіду

У Волинській області зростає рівень захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, що повторює загальнодержавну тенденцію.

Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

За тиждень захворіли вдвічі більше волинян проти попереднього (119 випадків хвороби проти 59), зокрема зросла кількість захворілих дітей.

Вірусологи ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» постійно направляють зразки матеріалу від хворих на COVID-19 у референс – лабораторію ДУ «ЦГЗ МОЗ України» для виявлення мутацій. За результатами досліджень, на Волині виявили циркуляцію нового різновиду вірусу Омікрон, що спричинив ріст захворюваності в Європі та уже зареєстрований в інших областях України. Під час епідрозслідування з’ясували, що хвора прибула в Україну з Італії (жителька Луцького району).

Зауважують також, що штам Омікрон ВА.5 відрізняється від інших штамів більшою заразністю. Тому нагадуємо, що вакцинація – єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через шість місяців зробити бустерну дозу. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани. Цю дозу вводять після чотирьох місяців після отримання першої бустерної дози. Область забезпечена в достатній кількості вакцинами КОРОНОВАК та КОМІРНАТІ. Епідеміологи закликають: якщо у вашому населеному пункті є безпечний доступ до пунктів та центрів вакцинації – зверніться туди, щоб отримати щеплення.

Читайте також: Коронавірус на Волині. Скільки хворих зараз у лікарнях


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За 20 хвилин бою  знищили 14 одиниць ворожої бронетехніки: історія бійця з Волині
Наступна новина У Шацькому нацпарку гніздуються чорні лелеки
Останні новини
Схожі новини