На Волині влаштували генеральне прибирання у лісах. ФОТО

На Волині влаштували генеральне прибирання у лісах. ФОТО

У Камінь-Каширському району понад 100 людей з ініціативи лісівників вийшли на генеральне прибирання у лісах.

Таким чином на Волині офіційно стартувала традиційна весняна акція «Чистий ліс-2019», – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

«Будемо прибирати. Навіть не стільки з метою забрати з лісу сміття, що теж дуже важливо, а перш за все для того, щоб показати суспільству: ми можемо разом навести порядок. І так – аж поки у лісі не буде жодного папірця і пластику. Вірю, що тим, хто це робить, стане просто соромно. Особливо за те, що залишене ними сміття прибирають і діти», – розповів начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Він також зазначив, що проблема засміення лісу є глобальною і пов’язана не лише зі звичкою смітити, а й із відсутністю достатньої кількості смітників та санкціонованих полігонів.  

«Ми також звертаємося до органів місцевого самоврядування із пропозицією спільно підходити до вирішення проблеми», – сказав Кватирко. 

Першими генеральне прибирання у лісі та уздовж автотрас організували у ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Долучилися працівники Камінь-Каширської міської, Боровненської, Броницької, Сошичненської, Бузаківської, Новочервищанської, Тоболівської сільських рад та шкіл, а також учні  Камінь-Каширської НВК №1 та Полицівського шкільного лісництва. Загалом – понад 100 людей!

Зібране сміття вивозили тракторами, підводами. Загалом на санкціоновані сміттєзвалища вивезли більше 3 тонн відходів.

Незважаючи на те, що всі добре потрудилися, враження від проведеної акції в учасників дуже позитивні. Діти щиро тішилися, що їхня праця дійсно важлива, а також зізнавалися, що ніколи не залишатимуть у лісі сміття. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина HR-форум у Луцьку: як це було. ФОТО
Наступна новина Волинське ток-шоу вестиме фіналістка конкурсу «Міс Київ»
Останні новини
Схожі новини