На Волині власники незаконної зброї можуть уникнути кримінальної відповідальності

На Волині власники незаконної зброї можуть уникнути кримінальної відповідальності

У середу, 26 вересня, на Волині розпочався підготовчий етап місячника добровільної здачі зброї.

Із 1 по 31 жовтня триватиме його практичний етап, – повідомляють у СК поліції Волинської області.

У цей період громадяни зможуть добровільно здати до поліції вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові матеріали, засоби самооборони (газові пістолети, револьвери).

Правоохоронці нагадують, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність. Санкція статті, зокрема, передбачає до семи років позбавлення волі.

У разі добровільної здачі органам влади зброї, бойових припасів чи  вибухових речовин особа звільняється від кримінальної відповідальності.

З питань добровільної здачі зброї та її реєстрації у законному порядку можна звертатись у відділи поліції за місцем проживання. Телефон сектору з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління національної поліції у Волинській області: 74-20-69; 74-22-29.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кулінар з Луцька приготує торт, з якого вистрибне стриптизерка
Наступна новина На Волині відкрили музей депутату Польського Сейму. ФОТО
Останні новини
Схожі новини