На Волині втричі зросла кількість заяв на виготовлення закордонних паспортів

На Волині втричі зросла кількість заяв на виготовлення закордонних паспортів
Фото ілюстративне

За час воєнного стану на Волині втричі збільшилась кількість звернень на виготовлення біометричних документів.

Про це Суспільному розповіла речниця державної міграційної служби області Наталія Левчук.

З її слів, у квітні до органів міграційної служби подали заяви на виготовлення біоматричних документів 17 тисяч людей. Це втричі більше, ніж було до початку воєнного стану.

Наразі всі 18 підрозділів державної міграційної служби в області відновили свою роботу у штатному режимі. Подати заяву на виготовлення біометричних документів можна також у територіальних центрах надання адміністративних послуг.

"Але наразі не працює електронна черга, тому люди користуються "живою", — каже Наталія Левчук.

Під час воєнного стану у відділах міграційної служби відновили стару послугу, зокрема вклейку фотографій дітей у паспорти батьків. Також можна скористатися послугою продовження дії закордонного паспорта, який втратив термін дії, строком на п'ять років. Такі послуги, зі слів речниці, є безплатними.

Поліграфічний комбінат "Україна" вже відновив свою роботу, є доступ до державних реєстрів, тому послуги з термінового та нетермінового виготовлення біометричних паспортів громадянина України, а також закордонних, доступні, – говорить Наталія Левчук.

Термінове виготовлення документів коливається від 14 до 21 календарного дня, нетермінове – понад місяць. 

Внутрішньо переміщені українці, які подали свої документи на виготовлення біометричних паспортів до початку воєнного стану в Україні, можуть звернутися до органів міграційної служби за фактичним місцем проживання з заявою та зможуть отримати свої документи в разі, якщо ці території нині не перебувають під тимчасовою окупацією або ж там не ведуться активні бойові дії.

Читайте також: Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські військові привітали жінок з Днем матері. ВІДЕО
Наступна новина Закривають ветеринарну клініку «Кіт Леопольд» у Луцьку
Останні новини
Схожі новини