На Волині введений надзвичайний стан

На Волині введений надзвичайний стан

В Україні оголошено надзвичайний стан із енергетичної безпеки. У зв’язку з тим, що Росія знизила тиск на вході в українську ГТС на 20%, українцям рекомендують перейти на ощадливий режим споживання газу.

На Волині, зокрема, до 7 березня зупиняють навчання у всіх школах та садочках. А робочий день в державних установах та організаціях триватиме з 9-ої ранку до 16.00.

«Україна виграла арбітраж у Стокгольмі. Справа пов’язана із недопостачання газу Росією, точніше із невиконанням зобов’язань щодо транзиту газу через територію України.

Це важливе політичне рішення , яке не сподобалося нашому північному сусіду, тому Росія понизила тиск на вході до газотранспортної системи України, ще раз продемонструвавши один із проявів гібридної війни», - розповів голова антикризового штабу Волині Володимир Гунчик.

За інформацією, яку надав голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя, майже 65% споживачів газу – це населення, решта – пункти теплоенергетики та бізнес. У зв’язку з тим, що в останні дні відбулося суттєве похолодання, об’єми споживання газу зросли.

«У лютому 2018 року У Волинській області було використано газу об’ємом 74 мільйони кубічних метрів, з яких населення спожило 46,7 мільйона кубометрів, що становить 62 відсотки.

28 лютого, коли температура повітря знизилась до – 12 градусів, використано природного газу 3, 4 мільйона кубічних. З них промисловість – використала від загального обсягу 8%, підприємства теплоенергетики – 25%, бюджетні заклади – 2%, населення – 65% спожитого газу», - наголосив Мирослав Коротя.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликав усі міста та райони перейти на ощадливий режим споживання газу.

У «Волиньобленерго» кажуть, що готові до збільшення споживання електроенергії населенням.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельчан запрошують на перегляд фільму «Кіборги»
Наступна новина Аварія на Житомирській трасі: маршрутка з дітьми протаранила автобус
Останні новини
Схожі новини