Не уклав договір – не матимеш газу. На Волині введуть нові правила обслуговування газових мереж

Не уклав договір – не матимеш газу. На Волині введуть нові правила обслуговування газових мереж
Фото ілюстративне. Джерело: https://www.5.ua/media/

Волиняни повинні укласти договір із «Волиньгазом» на обслуговування газових мереж у їхніх будинках. Якщо вони цього не зроблять, розподіл газу для них буде припинений. 

Про це стало відомо 24 квітня під час прес-конференції у ПАТ «Волиньгаз».

З 1 травня набувають чинності зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», які змінюють порядок технічного обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання.

Раніше ці послуги компанія «Волиньгаз» здійснювала в обов’язковому порядку, проте надалі техобслуговування відбуватиметься тільки після укладання договорів зі споживачами. 

Таким чином співвласники багатоквартирних будинків, власники приватних помешкань, а також юридичні особи, які володіють будь-якими спорудами, повинні звернутись до «Волиньгазу» для укладання договорів.

«Відповідальність за обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання покладена на балансоутримувачів», – повідомив директор технічний «Волиньгазу» Павло Козюк.

За його словами, на сьогоднішній день витрати на технічне обслуговування та ремонт внутрішньо-будинкових систем газопостачання, як поквартирних, так і в приватному секторі, не заклали в розрахунок тарифу на розподіл газу.

Тому для споживачів газу ці послуги будуть платними. Вартість техобслуговування для різних споживачів буде різною.

«Сума залежить від об’єму і періодичності робіт. Орієнтовна вартість робіт для багатоквартирних житлових будинків становитиме від 380 до 675 гривень, а для приватного сектору – від 1000 до 1500 гривень», – повідомив директор із капітального будівництва ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Наприклад, у Ковелі в новобудові на 100 квартир техобслуговування газових мереж обійдеться у 60 тисяч гривень на рік. Тобто кожен власник квартири сплатить по 600 гривень.

Компанія раніше надсилала листи в ОСББ та органи місцевого самоврядування, у яких йшлося про необхідність укладання таких договорів. Однак попри це більшість отримувачів ці листи проігнорували.

Тільки 7 ОСББ із 2000 тисяч, які є на Волині, звернулись у газову компанію.

Якщо вони не укладуть договір із «Волиньгазом», постачання газу для них припинять. Однак відключень у травні ще не буде, адже компанія запровадить перехідний період. Скільки він триватиме, поки що не відомо. Орієнтовно – місяць-два місяці.

«У нас передбачені роботи з перевірки на щільність та герметичність системи підвідних і підземних газопроводів. Відповідно під час цих робіт будуть відключатись крани на стояках будинків. У будинки, де не укладені акти розмежування і договори на обслуговування, пуск газу після таких робіт ми просто не маємо права здійснювати. Ми повинні передати газ конкретній відповідальній особі – це представник ОСББ», – пояснив Павло Козюк.

Куди звертатись споживачам, щоб укласти договір?

Із 1 травня для укладання договорів споживачі можуть звертатися до Центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Волиньгаз» за адресами:

м.Луцьк, просп.Молоді, 14А;

м.Ковель, вул.С.Бандери, 34А;

м.Ратне, вул.Газіна, 20;

м.Камінь-Каширський, вул.Хотешівська, 9)

або за номерами Контакт-центру – (0332) 280-104, (067) 33 39 104.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шукають бабусю, яка пішла в ліс і зникла
Наступна новина З кладовища, де люди зробили смітник, вивезли понад 10 тонн непотребу
Останні новини
Схожі новини