На Волині та Львівщині в'язнів хочуть залучати до роботи на шахтах, – ЗМІ

На Волині та Львівщині в'язнів хочуть залучати до роботи на шахтах, – ЗМІ

У Волинській та Львівській областях до роботи на шахтах хочуть залучати осіб, які відбувають покарання у колоніях – на підприємствах не вистачає гірників на тлі мобілізації.

Про це повідомив народний депутат і керівник Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець з посиланням на викладений до Мережі лист зі зверненням директора шахти "Надія" до начальника колонії, інформує ТСН.

За його словами, залучати до роботи на шахтах хочуть, зокрема, в'язнів Дрогобицької виправної колонії №40.

"У Червонограді говорять, що судячи з усього, питання завезення до копалень "каторжан" вирішене. Що ув'язнених готують до поселення в одній із будівель міста, де зараз встановлюють решітки на вікна. Самі шахтарі в соцмережах пишуть, що використовувати роботу "зеків" планують не тільки на шахті "Надія", а й на державному "Волиньвугіллі". Перевіряємо правдивість даних. Але в разі, якщо прецедент підтвердиться – як ви розумієте, виникає чимало запитань до Міненерго. Та й не тільки", - зауважив Волинець.

Мер Нововолинська  Борис Карпус прокоментував можливе залучення в'язнів до роботи у шахтах.

"Зроблю все можливе, щоб запобігти цьому. Ні міський голова, ні міська рада повідомлені не були. Жодних дозвільних документів не давали! Моя позиція чітка: поки сотні чоловіків з Нововолинська захищають державу на фронті, в місті має бути порядок і спокій. Вже мав розмову з мером Червонограда. Він солідарний зі мною", – написав чиновник.

Він також додав, що готує запити щодо цієї ситуації до Міністерства енергетики та Міністерства юстиції, Волинської обласної військової адміністрації та Володимирської районної військової адміністрації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 39-річний чоловік вбив батька
Наступна новина В Острозькій академії відкрили експозицію загиблого волинського фотографа Максима Бурди
Останні новини
Схожі новини