На Волині є бібліотека, працівники якої приносять книжки додому читачам

На Волині є бібліотека, працівники якої приносять книжки додому читачам
У бібліотеці не хочуть втрачати читачів, тож ідуть назустріч

У Локачинській районній бібліотечній системі дія послуга – безкоштовна доставка книжок додому.

Про це пише Наталія Малімон на шпальтах видання День.

Ця послуга існує вже не перший рік, а це вирішили нагадати людям про неї, каже директор Людмила Мариняк. Адже завжди є ті, хто любить читати, але з різних причин не може прийти у бібліотеку.

Так, у Локачах є жіночка, яка через хворобу ніг доходить лише до порога  будівлі, у якій розміщена бібліотека  (а вона на другому поверсі), і кличе, щоб  до неї спустилися. Є люди, фізично обмежені, є читачі з великим стажем, але вже у віці.

«Ми маємо активного читача у селі Холопичі, у  місцевій бібліотеці він давно все перечитав, – розказує Людмила Мариняк. – Його дочка працювала у нашому ж приміщенні, на першому поверсі, то щоразу брала йому не менше десяти книжок. А зараз вона працює в Затурцях, але  сумку книжок – прочитаних, на обмін, стабільно передає нам. Читає цей чоловік все, але переважно літературу історичну».

Директорка каже, що шкода втрачати читача, бо є великий книжковий фонд, нові надходження, тож не хочеться, аби книги лежали, і їх не читали.

Книги читачам додому носять не лише в Локачах, а й працівники філіалів районної бібліотеки  у селах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Моя Волинь»: у Луцьку відкрилася виставка відомої художниці. ФОТО
Наступна новина Учені назвали головну умову довголіття
Останні новини
Схожі новини