Учені назвали головну умову довголіття

Учені назвали головну умову довголіття
Варто не забувати про своє здоров'я і бути фізично активним

Учені медичного центру при Університеті Маастрихта в Нідерландах з'ясували, що 60 хвилин фізичної активності в день підвищують шанси чоловіків і жінок досягти похилого віку.

Про це йдеться у статті Kurier, інфортує Телеканал 24.

При цьому до фізичної активності відносяться не тільки класичні вправи, але й прогулянки з собакою, поїздки на роботу на велосипеді і робота в саду.

Усього вчені дослідили дані 120 тисяч осіб починаючи з 1986 року. Тоді 4160 жінок і 3650 чоловіків були у віці 68-70 років. Вчені зібрали дані про те, скільки часу на день люди займаються фізичною активністю, та інші показники.

Виявилося, що у жінок, які щодня займалися фізичною активністю протягом 30-60 хвилин, шанс дожити до 90 років був на 21% вищий, ніж у жінок, які були активні 30 хвилин в день і менше.

А чоловіки, які щодня займалися фізичною активністю по 90 хвилин, шанс досягти 90-річного віку збільшувався на 39% в порівнянні з тими, хто був активний менше півгодини в день.

Однак в дослідженні не були враховані інші чинники, що впливають на тривалість життя, наприклад: куріння або вживання алкоголю.

Нагадаємо, найстарша в Україні монахиня Іоанна (Марія Мороз) померла 24 січня у Житомирській області на 107-му році життя.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині є бібліотека, працівники якої приносять книжки додому читачам
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 26 січня
Останні новини
Схожі новини