На Волині за місяць найбільше подорожчали яйця, молоко та сало

На Волині за місяць найбільше подорожчали яйця, молоко та сало
Фото ілюстративне

За останній місяць вартість продуктів на споживчих ринках області збільшилася на 1,2 %. Найбільше здорожчали яйця, сало та молоко.

Про це інформує головне управління статистики у Волинській області, пише Суспільне. Загалом з початку року їжа та послуги в області здорожчали в середньому на 7 %.

На що зросли ціни

У вересні ціни на продукти та безалкогольні напої в середньому зросли на 1,2 %. Найбільше подорожчали яйця (на 13,1 %) та сало (на 9,4 %). Також підвищились ціни на яловичину і телятину, м’ясо птиці, молоко, сметану, свинину, масло, макаронні вироби, кисломолочну продукцію і хліб на 5,8–0,6 %.

Читайте також: Кава вже подорожчала на 55% і продовжить це робити

Значно зросли в ціні сезонні овочі. Вони з вересня здорожчали в середньому на 2,7 %.

В управлінні статистики порахували, що одяг з початку осені подорожчав на 5,3 %, взуття зросло в ціні на 5,4 %. На 5 % за останній місяць здорожчали транспортні послуги, це пов'язано зі збільшенням ціни на паливо та мастила.

Що подешевшало

Водночас подешевшали фрукти, рис, цукор, продукти переробки зернових, сири на 3,2–0,4 %. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизились на 0,2 %, що пов’язано зі зниженням цін на алкогольні напої на 1,9 %, – кажуть в управлінні статистики.

Другий місяць поспіль експерти фіксують зниження ціни соняшникової олії. Її вартість зростала щомісяця і загалом від початку року олія здорожчала на рекордні 40,6 %. Натомість у вересні її ціна впала на 1,9 %.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЗ вже підготувало необхідні документи про COVID-вакцинацію дітей. Зі скількох років
Наступна новина Німецькі супермаркети Lidl з'являться в Україні. Вони хочуть конкурувати з АТБ
Останні новини
Схожі новини