На Волині заборонили виловлювати раків. Порушників штрафуватимуть

На Волині заборонили виловлювати раків. Порушників штрафуватимуть
Фото ілюстративне

На Волині з 20 серпня починає діяти заборона на вилов раків у водоймах області на період другого линяння.

Як розповів Суспільному начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Тарас Куньчик, заборона діє на всіх водоймах, які є області.

За кожного незаконно виловленого рака порушникам доведеться сплатити 25 гривень 50 копійок.

"Заборонений вилов і на водоймах загального користування, і на водоймах, які перебувають в оренді. Виняток стосується тих водойм, де займаються вирощування раків, проте таких у нас в області немає", – каже очільник управління.

Також не можна ловити раків, зокрема менш як 10 сантиметрів, у темну пору доби із підсвічуванням водойми.

Вилов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. "Санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 гривень із конфіскацією знарядь, які є власністю порушника, та вилову", – додає Тарас Куньчик.

Заборона діятиме до 30 вересня. Після її закінчення одній людині за добу дозволяється впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 раків на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Довідково: згідно з наказом про здійснення контрою у рибогосподарських водних об'єктах на Волині забороняється ловити раків у нерестовий період із 1 квітня до 30 червня, у період другої линьки з 20 серпня до 30 вересня та на період виношування ікри з 1 грудня до 31 березня.

Читати також: У Луцьку відбудуться змагання з риболовлі для дітей


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу ще у 16 волинян виявили коронавірус
Наступна новина В Україну приїхав Вселенський патріарх
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні