На Волині зафіксували перший цього року випадок інфікування лептоспірозом

На Волині зафіксували перший цього року випадок інфікування лептоспірозом
Фото ілюстративне

У мешканця Луцького району виявили інфекційне захворювання лептоспіроз. Чоловіка госпіталізували.

Про це повідомляють в центрі контролю та профілактики хвороб Волині, – пише Суспільне.

Це перший випадок хвороби, зафіксований в області від початку року.

Епідеміологи кажуть: чоловік захворів, коли чистив копанку на присадибній ділянці. Спершу у волинянина підвищилась температура тіла до 40°С, з’явилися загальна слабкість, болі в литкових м’язах.

Три доби чоловік лікувався самостійно, а коли помітив пожовтіння склер, звернувся до медиків. Згодом чоловіка перевели до обласної інфекційної лікарні. Підозру на захворювання лептоспірозом у чоловіка підтвердили лабораторно.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, на Волині за останні три роки виявлено троє недужих на лептоспіроз. Всі хворі мали контакт з водоймами під час рибальства, або відпочинку.

У Волинському центрі контролю та профілактики хвороб додали, що майже в усіх районах області визначили до сотні природних осередків лептоспірозу.

Довідково: Захворіти на лептоспіроз можна під час купання в заражених водоймах, риболовлі, сінокосу на зволожених і заболочених територіях, при догляді за хворими й інфікованими тваринами тощо. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше — гризунів, також це можуть бути худоба, собаки, дикі тварини.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина Новий стінопис з актуальним сюжетом: у центрі Луцька оновили мурал
Останні новини
Схожі новини