На Волині закривають шахту

На Волині закривають шахту

Нововолинський міський голова  Борис Карпус поділився думками щодо ситуації із шахтами в регіоні.

Про це він розповів в інтерв’ю для «Медіаграмотність у регіонах України».

Так, зараз у регіоні працюють дві шахти: «Бужанська» і дев’ята. Бужанська на території Поромівської ОТГ, дев’ята – Литовезької ОТГ. Місто Нововолинськ збоку від тих шахт. Десята шахта недобудована й там перспектива дуже незрозуміла. Вона теж у Поромівській громаді.

Читайте також: В медзакладі на Волині для підігріву води будуть використовувати сонячну енергію

«Тобто шахт на території нашої громади немає. Але частина людей наших там працюють. Загалом десь по 400 осіб зараз працюють на двох шахтах. На них критична ситуація. Там зараз міняють керівництво. Люди трошки «бунтують». Особисто моє бачення, навіть попри те, що я там з економічною освітою та ліберальними поглядами, що в цей час треба зберегти робочі місця. Навіть якщо це не вигідно. Потрібно, щоб люди протягнули цей непростий час, поки знайдеться альтернатива. От, наприклад, наш індустріальний парк запрацює і тоді їм давати іншу роботу», – ділиться думками Борис Карпус. 

Дев’яту шахту готують до закриття. З вересня там уже починаються невідворотні процеси, звільнення людей, вирізка, повна зупинка. «Я точно не в захваті від таких новин, хоча ми впливати особливо не можем. Але якби шахта не закрилася, це була би для нас всіх перемога. Позитиву мало, хоча мало би бути інакше. Бо всім треба паливо, альтернатива газу», – зауважив мер.

Читайте також: У Смідинській громаді відкрили соціальну майстерню


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Смідинській громаді відкрили соціальну майстерню
Наступна новина Як у Луцьку допомагають пережити війну
Останні новини
Схожі новини