На Волині затопило ліцей

На Волині затопило ліцей
Фото ілюстративне

Через негоду і сильні дощі у   Нововолинському ліцей-інтернаті зі стелі протікає вода.

На відео, яке надіслали  організації «Сила правди»  видно, що у воді стіни, дах, підлога.

Зазначають, що в Нововолинському науковому ліцеї-інтернаті навчаються і проживають діти 9-11 класів. Ситуація з дахом гуртожитку вже триває роками.  Капітальний ремонт даху збиралися провести у 2016 році, навіть тендер провели на понад 700 тисяч гривень, але ремонт так і не відбувся. 

 
Затоплення Нововолинського ліцею-інтернату під час весняних дощів

На Волині вже кілька днів негода і сильні дощі 🌧🌧🌧 Подивіться в яких умовах у цю негоду в Нововолинський ліцей-інтернат проживають школярі. Дах, стіни, підлога – все у воді. Ці фото та відео нам надіслали люди, яким небайдужа доля навчального закладу. В Нововолинському науковому ліцеї-інтернаті навчаються і проживають діти 9-11 класів 👨‍🏫 🤦‍♂️ Ситуація з дахом гуртожитку вже триває роками! Капітальний ремонт даху збиралися провести у 2016 році, навіть тендер провели на понад 700 тисяч гривень, але ремонт так і не відбувся. Ми звернулися за поясненнями до директора ліцею Yuriy Lazarenko. Посадовець каже, що вже роками подає документи на фінансування ремонту до Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, звертався з проблемою до народного депутата, але ситуація досі не вирішилась. З бюджету в останні роки, зі слів Юрія Лазаренка, виділили невеликі суми, які ліцей витратив на придбання матеріалів для ремонту. Однак, коштів на виконання самих робіт досі немає. Для цього адміністрація закладу навіть звернулася до батьків, чиї діти тут навчаються, аби спільними зусиллями зібрати кошти і вирішити проблему з дахом. Ще більше погіршив ситуацію весняний буревій, який, зі слів директора, пошматував залишки даху, які досі лишалися, що і спричинило затоплення дощем. Хоч директор закладу і каже, що дітей відселили із кімнат, які затоплює, в запасні приміщення, та ситуація вимагає вирішення. Адже це не тільки псування і руйнування майна громади, але й негативні наслідки для здоров'я дітей! Ліцей перебуває в підпорядкуванні Волинська обласна рада, яка вже півроку як не може зібратися на сесію. Окремі посадовці, вочевидь, вважають, що в області немає проблем, які потрібно вирішувати. Звертаємо увагу на цю ситуацію депутатів обласної ради Валерій Дунайчук, Konstantyn Zinkevych, Олександр Зінчук, Роман Карпюк, Валентина Касарда, Борис Бабійчук, Олександр Курилюк, Volodimir Kucher, Volodymyr Bondar, Михайло Імберовський, Ірина Вахович, Анатолій Вітів, Анатолій Грицюк, Олександр Пирожик, Володимир Гунчик, Юрій Гупало, Володимир Дибель, Іван Киричик, Святослав Кравчук, Валерій Курстак (Valeriy Kurstak), Sergii Leontiev, Igor Lekh, Любов Ліпич, Олександр Омельчук, Панасюк Олексій, Юрій Ройко, Вячеслав Рубльов, Петро Савчук, Serg Sivak, Людмила Тимощук, Анатолій Філюк, Надія Хвищун, Юрій Цейко та народного депутата Ігор Гузь

Posted by Сила правди on Tuesday, 7 May 2019

За поясненнями звернулися до директора ліцею Юрія Лазаренка. Посадовець каже, що вже роками подає документи на фінансування ремонту до Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, звертався з проблемою до народного депутата, але ситуація досі не вирішилась», – йдеться у повідомленні.

З бюджету в останні роки, зі слів Юрія Лазаренка, виділили невеликі суми, які ліцей витратив на придбання матеріалів для ремонту. Однак, коштів на виконання самих робіт досі немає. Для цього адміністрація закладу навіть звернулася до батьків, чиї діти тут навчаються, аби спільними зусиллями зібрати кошти і вирішити проблему з дахом. 

Ще більше погіршив ситуацію весняний буревій, який, зі слів директора, пошматував залишки даху, які досі лишалися, що і спричинило затоплення дощем. 

Хоч директор закладу і каже, що дітей відселили із кімнат, які затоплює, в запасні приміщення, та ситуація вимагає вирішення. Адже це не тільки псування і руйнування майна громади, але й негативні наслідки для здоров'я дітей. 

Ліцей перебуває в підпорядкуванні Волинської обласної ради, яка вже півроку як не може зібратися на сесію. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дівчата, які рулять – це круто». WEST AUTO HUB презентував стильний фотопроект
Наступна новина Скільки коштує молода картопля на базарі в Луцьку
Останні новини
Схожі новини