На Волині посадовець фіскальної служби вимагав у підприємця 2 тисячі доларів хабаря

На Волині посадовець фіскальної служби вимагав у підприємця 2 тисячі доларів хабаря

На Волині посадовця Головного управління Державної фіскальної служби в області затримали на одержанні 2000 доларів США неправомірної вигоди. 

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

«Слідство вважає, що правоохоронець вимагав від підприємця та його партнера ці кошти в якості щомісячної плати за нестворення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності», – ідеться у повідомленні.

Зазначають, що у ході досудового розслідування перевірятимуть причетність працівників слідчих підрозділів ГУ ДФС в області до вимагання неправомірної вигоди.

Посадовця затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наголшують, що тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівник сектору кримінальної поліції Любомльського відділу поліції ГУ НП у Волинській області вимагав хабар 1000 доларів від фігуранта кримінального провадження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оприлюднили графік роботи луцького ЦНАПу під час свят
Наступна новина У Рожищі для споживачів газу відкрили Клієнтський простір  
Останні новини
Схожі новини