На Волині знову «битиметься» рій УПА проти НКВС і нацистських формувань

На Волині знову «битиметься» рій УПА проти НКВС і нацистських формувань

У неділю, 23 вересня, о 12.00, відбудеться третій фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця» у селі Липне Ківерцівського району Волинської області.

Цьогорічне свято присвячене 75-річчю існування Колківської республіки, яка простягалася на декілька районів та майже по всій території Ківерцівщини, – повідомляють організатори.

Вхід на фестиваль вільний.

Програма заходу обіцяє бути цікавою та насиченою. Розпочнеться фестиваль вже традиційно із реконструкції тристороннього бою рою УПА проти підрозділів НКВС і нацистських формувань. Протягом фестивального дійства працюватиме фотозона «Криївка Перця», в якій кожен бажаючий зможе сфотографуватися разом із учасниками реконструкції в одностроях і фотовиставка «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка».

О 13.00 розпочнеться робота музичної сцени. На фестиваль завітає Володимир Пастушок – сотник 35-ї майданівської сотні «Волинська Січ», офіцер управління Нацгвардії імені Генерала Кульчицького, виконавець українських патріотичних пісень; Народна аматорська хорова капела «ПОСВІТ», керівник Алла Гац; тріо бандуристок «ДИВОСТРУНИ»; хор «ПРЕОБРАЖЕННЯ» Костопільського району; дует «ШАРЖ» із Закарпаття; також свої таланти продемонструють колективи Цуманської об’єднаної територіальної громади.

Під час основної програми гості почують виступи запрошених громадських активістів, бійців АТО, істориків і представників влади. Працівники Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» будуть проводити заняття на «Екологічній галявині» для дітей. Гостей та учасників частуватимуть кулішем. На завершення для молоді та всіх бажаючих відбудеться патріотична дискотека та всіх об’єднає ватра!

Під час фестивалю буде продемонстрований славнозвісний прапор і тризуб, знайдений у куполі церкви села Липне у 2008 році. Вважається, що його заховали повстанці під час війни.

Також кожен може взяти участь у розіграші лотереї.

З Луцька організовують спеціальний автобус, вартість проїзду – 20 грн. в один бік. Для бронювання місця в автобусі потрібно зареєструватися. Місце збору повідомлять згодом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У семи громадах Волині можуть з’явитися ЦНАПи
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 21 вересня
Останні новини
Схожі новини