На Волині звільнили начальників райвідділів поліції у «бурштинових» регіонах

На Волині звільнили начальників райвідділів поліції у «бурштинових» регіонах

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив про виконання вимоги президента Володимира Зеленського про звільнення начальників поліції в дев'яти районах на півночі України, де незаконно видобувають бурштин.

Про це він сказав на розширеному засіданні колегії МВС у п'ятницю. – пише https://ukr.lb.ua. 

Звільнили начальників поліції в Олевському і Овруцькому районах Житомирської області; Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському та Сарненському районах Рівненської області; Маневицькому та Любешівському районах Волинської області.

"У той самий час хочу зауважити, що проблему незаконного видобутку бурштину зусиллями поліції, на жаль, подолати неможливо", - сказав Князєв.

За його словами, це питання зміни законодавства.

"Країна потребує закону про видобуток і реалізацію бурштину. Це дозволить визначити умови бурштинового бізнесу, регламентує і спростить дозвільні процедури, посилить кримінальну відповідальність за незаконний видобуток. Крім того, важливим елементом може стати визнання бурштинових регіонів районами з окремими програмами економічного розвитку", – вважає Князєв.

Нагадаємо, що 12 серпня Володимир Зеленський провів в Олевську нараду з питання незаконного видобутку бурштину, на якій зажадав звільнити верхівку Житомирської області і голів силових органів у бурштинових регіонах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Староста Боратинської громади перемогла в «килимковому» челенджі
Наступна новина У «Карабасі Барабасі» запрошують відпочити на свіжому повітрі
Останні новини
Схожі новини