На «Волиньвугіллі» майже 108 мільйонів гривень збитків і понад мільярд боргів

На «Волиньвугіллі» майже 108 мільйонів гривень збитків і понад мільярд боргів
Фото інтернет-видання БУГ

За результатами діяльності у 2020-му році державне підприємство “Волиньвугілля” отримало чистих збитків на суму 107,7 млн грн.
Про це свідчить річний звіт державного підприємства – повідомляє Інтернет-ресурс Марлін.

У пояснювальній записці про виконання фінплану підприємства зазначено, що основною причиною такого стану речей стала реалізація вугілля за цінами нижчими від його фактичної собівартості. 

Державне підприємство “Волиньвугілля” офіційно визнано Кабміном таким, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Однак, останні роки вугільне підприємство, яке управляється Міністерством енергетики, є збитковим.

 

За результатами 2019 року “Волиньвугілля ” теж звітувало про 184 млн грн збитків, а у 2018 році збитки становили 121,1 млн грн. 

Також на держпідприємстві зростає кредиторська заборгованість, яка станом на 01 лютого 2021 року становить 1,2 млрд грн.

Серед причин зростання боргів - невиконання плану вуглевидобутку, постійний дефіцит обігових коштів, заборгованісті із заробітної плати та відсутність ринків збуту вугілля.

За підсумками 2020 року середня кількість працівників становила на підприємстві 1395 осіб,  що є на 77 працівників менше, ніж за аналогічний період 2019 року. 

Середньомісячні витрати на оплату праці працівників склали 11,3 тис грн, на адміністративно-управлінський персонал – 10,9 тис грн, на директора підприємства – 33,6 тис грн. 

Для порівняння середня заробітна плата по Україні на грудень 2020 року становить 14 179 грн.

ДП “Волиньвугілля” належить до списку вугільних підприємств, яким Кабмін минулого року направив транш у розмірі 163 мільйони гривень на погашення заборгованостей із заробітної плати перед українськими шахтарями.

У вересні 2020 року на ДП “Волиньвугілля” представили нового в.о. генерального директора – Юрія Ключковського. 

Загалом протягом минулого року в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець призначала двох в.о. директорів “Волиньвугілля”, серед яких також був екс-директор львівської шахти “Надія” Юрій Благута. Останнього перед призначенням у Волинську область затримали на хабарі у робочому кабінеті, про що повідомляли місцеві медіа. За версією слідства він отримав понад 27 тисяч гривень готівкою від представника двох рівненських фірм за реалізацію вугілля за зниженою ціною та без належних бухгалтерських документів.
Засноване у 2003 році, “Волиньвугілля” включає у себе 5 шахт, які видобувають вугілля.

Пригадаємо також:
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада не задоволена роботою найбільшого луцького перевізника «Санрайз»
Наступна новина На Волині тимчасово припинять рух приміського поїзда
Останні новини
Схожі новини