На «Ягодині» поменшало «човників»

На «Ягодині» поменшало «човників»

За останні півроку на пункті пропуску "Ягодин", що на українсько-польському кордоні, зменшились черги пасажирського транспорту. На митниці кажуть усе через "човників".

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Торговців, які їдуть в Європу на закупки товару або ж везуть туди український - значно поменшало. Ускладнили життя торговців зміни до Податкового кодексу.

Тепер, аби ввезти в Україну до 50 кілограмів товару вартістю не більше п"ятисот євро і не платити при цьому мито, потрібно перебувати за кордоном щонайменше добу. А повторно виїхати з України можна лише через три доби після повернення.

На митниці запевняють, черги з пасажирського транспорту на кордоні тепер є лише перед святами та вихідними, коли в Україну масово повертаються заробітчани і студенти. Натомість погіршилась ситуація із вантажними автомобілями.

Черги, кажуть, виникають ще й через те, що польські охоронці кордону тепер прискіпливіше перевіряють транспорт з України. Бояться терористичної загрози. Вони згідні приймати лише 200 автомобілів на добу. Вирішити проблему можна, збудувавши ще один міст для вантажного перевезення. Один з варіантів - добудова залізничного моста біля села Ізов Володимир-Волинського району.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де найдорожче коштують квартири на вторинному ринку нерухомості Луцька. ІНФОГРАФІКА
Наступна новина У Луцьку біля РАЦСу не розминулися легковики
Останні новини
Схожі новини