«Нафтогаз України» зекономив 75 мільярдів доларів. Перемога в Стокгольмі над «Газпромом». ВІДЕО

«Нафтогаз України» зекономив 75 мільярдів доларів. Перемога в Стокгольмі над «Газпромом». ВІДЕО

НАК "Нафтогаз України" заявив про перемогу в Стокгольмському арбітражі з російським "Газпромом" за контрактом на поставку газу за всіма спірними питаннями. Це сталося після отримання остаточного рішення.

Також арбітраж встановив майбутні обов'язкові річні платежі. Їх скоротили у більш, ніж удесятеро − з 52 мільярдів кубічних метрів до 5 мільярдів − тобто, до фактичних потреб компанії з імпорту газу. Нова формула ціни має залежати не від цін на нафтопродукти, а від вартості газу на ринку. Досягти угоди за формулою і обсягами боку так і не змогли, тому остаточне рішення ухвалено судом самостійно. Загалом позитивний ефект від рішень арбітражу "Нафтогаз" оцінює більш ніж у $75 млрд за весь термін дії контракту на поставку газу.

Крім того, повністю було скасовано заборону на реекспорт Україною газу. Також Україна не платитиме за газ в окупованій частині Донбасу. Остаточна сума розрахунків між "Нафтогазом" і "Газпромом" буде зрозуміла наприкінці лютого 2018 року − після ухвалення рішення за транзитним контрактом. За цим позовом вимоги української компанії становлять близько $16 млрд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку посеред вулиці знайшли мертвого чоловіка
Наступна новина У Луцьку «викрили» наркоманів.ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні