Найбільше новорічних ялинок продали на Волині

Найбільше новорічних ялинок продали на Волині
Волинські лісівники уже продали 66,5 тисячі хвойних дерев. Фото - Depo.ua

Волинь разом із Полтавською та Житомирською областями є лідерами за кількістю проданих новорічних ялинок державними лісогосподарськими підприємствами, підпорядкованими Державному агентству лісових ресурсів України.

Про це повідомляє сайт Держлісагентства.

Станом на 26 грудня 2018 року державні лісогосподарські підприємства, підпорядковані Державному агентству лісових ресурсів України, реалізували 332,6 тисяч новорічних ялинок.

У трійці лідерів за кількістю проданих новорічних ялинок Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства (66,5 тис. хвойних дерев), Полтавське ОУЛМГ (48,7 тис.) та Житомирське ОУЛМГ (майже 32 тис.). На четвертому місці – Кіровоградське ОУЛМГ (26,7 тис.), на п’ятому – Сумське ОУЛМГ (25,7 тис.).

Зазначимо, що лісгоспи Держлісагентства заготовляють новорічні ялинки зі спеціальних плантацій або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі заходи не завдають шкоди лісу. Також низка лісгоспів вирощує ялинки в горщиках.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Києві чоловіки з ножем і сокирою побились за ялинку. ФОТО

Лісівники закликають громадян купувати лише марковані ялинки самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками.

За номером на цих уніфікованих засобах ви можете перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info, або через аналогічний додаток для мобільного телефону). 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку маршрутка затиснула і протягнула дитину. ФОТО, – ЗМІ
Наступна новина Михаїл освятив іконостас у храмі біля Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини