Найбільше шансів повернутися у листопаді за парти – в учнів початкої школи, – Шкарлет

Найбільше шансів повернутися у листопаді за парти – в учнів початкої школи, – Шкарлет
Фото ілюстративне

Найбільші шанси повернутися до повноцінного навчання після осінніх канікул мають учні початкої школи.

Про це в ефірі  «Сніданку з 1+1» розповів тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет, повідомляє ТСН.

За його словами, чи можуть повноцінно навчатися старші класи, залежатиме від ситуацію із коронавірусом у кожному регіоні. Найгірший сценарій, який може бути, – це повний локдаун, який був навесні, коли всі навчалися на дистанційній формі.

«Якщо після 30 жовтня ситуація, залежно від зонування, покращуватиметься, то хтось вийде на очну форму навчання. Якщо ж це буде «червона» зона, то там школярі залишиться на дистанційці. Я сподіваюся, що перші-четверті класи все ж навчатимуться у повноформатному режимі. Будемо сподіватися на кращий сценарій, але якщо буде гірший, то звичайно – це дистанційне навчання», – розповів Шкарлет. 

Шкарлет наголосив, що навчальні заклади весняний локдаун пережили гідно. Зараз більше зроблено для дистанційного навчання. Зокрема, йдеться і про напрацьовані методики, і матеріали. Крім того, у проєкті бюджету на наступний рік вже заклали мільярд гривень на дистанційку. Зокрема, ці кошти підуть на дезінфектори, надбавки вчителям, засоби індивідуального захисту тощо.

Нагадаємо, раніше голова парламентського комітету з питань науки і освіти Сергій Бабак розповів, що навіть за найгіршого сценарію дитячі садки і початкову школу з листопада закривати не будуть.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лукашенко пообіцяв більше не балотуватися у президенти
Наступна новина Студенти ВНУ отримуватимуть стипендії Президента України, Верховної Ради і Кабміну. Прізвища
Останні новини
Схожі новини