Найбільший обмін: Україна повернула з російського полону 230 воїнів і цивільних

Найбільший обмін: Україна повернула з російського полону 230 воїнів і цивільних

У середу, 3 січня, Україні вдалось повернути з російського полону 230 воїнів та цивільних

Про це повідомив Дмитро Лубінець та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Це 49-й обмін полоненими з початку повномасштабної війни. За цей час додому повернулись 2828 захисників, сьогодні - 213 солдатів і сержантів, а також 11 офіцерів. Серед них 130 представників ЗСУ (ТрО – 14, ВМС – 14), Нацгвардії – 55, Держприкордонслужби – 38, Нацполіції – 1. Також 6 цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

З полону, зокрема, повернулась бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП. Перебуваючи у неволі, вона принципово розмовляла українською мовою. Росіяни декілька разів імітували її вивезення на обмін, але в результаті повертали назад до місця утримання.

Важливо, що серед тих, кого повернули з полону, є 48 людей, що вважались зниклими безвісти та мали статус "пошук особи".

Далі на всіх чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток та реабілітація.

"Вкотре декларуємо, що Україна прагне повернути усіх своїх громадян додому і продовжує працювати заради цього! Дякуємо тим громадянам та членам родин полонених і безвісти зниклих, які вірять у державу і плекають надію на повернення своїх героїв. Дякуємо й державним органам, а саме Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об'єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу", - пише Лубінець.

Кирило Буданов повідомив, що обмін відбувся із залученням Об'єднаних Арабських Еміратів.

Міністерство закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів випустило заяву про свої посередницькі зусилля, які, привели до обміну полоненими між Росією та Україною.

У заяві йдеться, що успіх цих посередницьких зусиль був "віддзеркаленням міцних дружніх відносин ОАЕ" як з Росією, так і з Україною.

Надалі Координаційний штаб та всі його представники працюватимуть над тим, щоб репатріації відбувалися!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перестало битися серце Героя з Волині Дмитра Світящука
Наступна новина З російського полону повернувся прикордонник-кінолог Ілля Музика
Останні новини
Схожі новини