«Нам прикро, що було прийнято таке рішення». У Грузії не задоволені призначенням Саакашвілі

«Нам прикро, що було прийнято таке рішення». У Грузії не задоволені призначенням Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Грузія відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку із призначенням колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ при президенті України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані у коментарі журналістам, пише Українська правда.

«Призначення стратегічним партнером людини, засудженої й розшукуваної судовою системою Грузії, викликає питання, через що було прийнято рішення про відкликання в Тбілісі для консультацій надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні пана Теймураза Шарашенідзе.

Це прийнята практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом», – повідомив міністр.

Утім Грузія не збирається розривати партнерство з Україною.

«Нам прикро, що було прийнято таке рішення, однак, незважаючи на це, звісно, в якості наступних кроків ми не розглядаємо питання про розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства між країнами», – сказав Шарашенідзе.

Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський призначив Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

Раніше для Саакашвілі в Києві пророкували посаду віце-прем'єра з реформ.

Тоді посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе заявив, що можливе призначення Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ з великою ймовірністю буде сприйнято у Тбілісі як недружній крок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юний співак з Волині заспівав «Смуглянку» разом із одеськими священниками
Наступна новина У Луцьку продовжили орендні «канікули» рекламному бізнесу
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні